𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗷𝗻𝘄𝗲𝗿𝗽𝗲𝗿𝘀: 𝗿𝗼𝗺𝗽𝗲𝗿, 𝗴𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗸𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗴𝘀𝗼𝗻𝗱𝗲.
Sondevoeding is vloeibare voeding, die nodig is, als mensen om verschillende redenen niet goed kunnen slikken. Specifiek voor de PEG- sonde heeft Adjustforyou een romper ontwikkeld, die een opening heeft bij de buik.

𝗦𝗼𝗻𝗱𝗲𝘃𝗼𝗲𝗱𝗶𝗻𝗴, 𝗵𝗼𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗸𝘁 𝗱𝗮𝘁 𝗲𝗶𝗴𝗲𝗻𝗹𝗶𝗷𝗸?
Sondevoeding kan het eten helemaal vervangen. Op deze manier krijg je, door het toedienen via de sonde, toch alle noodzakelijke voedingstoffen en vitamines binnen.

Graag praten we jullie kort bij over de verschillende sondevormen. Bij een 𝗻𝗲𝘂𝘀𝘀𝗼𝗻𝗱𝗲 gaat er een slangetje via de neus rechtstreeks naar de maag. Dit is meestal maar voor een korte periode nodig. Bij een 𝗻𝗲𝘂𝘀𝗱𝗮𝗿𝗺𝘀𝗼𝗻𝗱𝗲 gaat het slangetje via de neus naar de darmen.
De 𝗣𝗘𝗚 𝘀𝗼𝗻𝗱𝗲 staat voor Percutane Endoscopische Gastrostomie en is een slangetje dat direct via de buikwand in de maag wordt geplaatst. Deze manier wordt gebruikt, wanneer het inbrengen van een neussonde niet mogelijk is, of als iemand voor een langere tijd sondevoeding nodig heeft.

𝗖𝗼𝗺𝗳𝗼𝗿𝘁 𝗲𝗻 𝗴𝗲𝗺𝗮𝗸
Specifiek voor deze sondevorm heeft Adjustforyou een romper ontwikkeld voorzien van een opening bij de buik. De opening werkt als een gulp, waardoor het verzorgen, het toedienen van sondevoeding, of vloeibare medicatie eenvoudiger wordt. Geen drukkers of ritsen die irritatie kunnen veroorzaken in de omgeving rondom de buik.

Ook als iemand in een rolstoel zit, is het aansluiten van voeding aan een slangetje dat direct vanuit de buikomgeving komt, een hele uitdaging. Een onderbroek en hemd bijvoorbeeld, vallen daar vaak overheen en zitten dus eigenlijk in de weg. Bij deze romper is er juist op die plek een opening. Voor mensen die te kampen hebben met dit soort uitdagingen, is comfort en gemak zo belangrijk!

Adjustforyou denkt graag mee over praktische oplossingen en neemt daarin haar kennis en ervaringen uit de praktijk mee. Speciaal voor jou!