𝗙𝘂𝗻𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗸𝗹𝗲𝗱𝗶𝗻𝗴
Steeds meer zorginstellingen werken volgens de PDL-methode. PDL staat voor Passiviteit van het Dagelijks Leven.
Het uitgangspunt van deze wetenschappelijk getoetste PDL-methode is: accepteer de passiviteit en biedt de cliënt via een andere weg een zinvol leven in zorgafhankelijkheid.

In het kader van functionele kleding betekent dit, dat de handelingen die worden verricht bij het aan- en uitkleden, zo min mogelijk belastend zijn en geen pijn of ongenoegen veroorzaken bij het aan- en uitkleden. Comfortabele kleding is hierbij dus ontzettend belangrijk! Dit ontzorgt zowel de cliënt als het verzorgend personeel.

Comfort heeft ook te maken met de stoffen van de kleding, vooral bij het ondergoed van belang. Het is belangrijk, dat dit direct op de huid behaaglijk en zacht aanvoelt, elastisch is en daardoor minder snel zal knellen. Stoffen die niet elastisch zijn, kunnen namelijk gaan trekken aan de huid, of door plooien extra druk veroorzaken met als gevolg, dat er drukplekken kunnen ontstaan.

Daarnaast is de manier van verzorgen voor iedere persoon weer anders. Sommige mensen ervaren pijn bij het aan- en uitkleden, doordat zij armen en benen verder moeten optillen dan eigenlijk kan. Daarvoor zijn er bijvoorbeeld rompers met drukkers (openingen) aan de beiden schouderkanten ontwikkeld als aanpassing. Dit maakt, dat het veel minder inspanning voor de client kost, maar ook zeker voor de verzorging!

𝗗𝘂𝗶𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗵𝗲𝗶𝗱, 𝗱𝗮𝗮𝗱𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗲𝗻 𝗲𝗳𝗳𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲𝗳 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻
Vooral voor dementerenden en voor mensen die onrust ervaren, is de dagelijkse verzorging vaak geen pretje. Bij hen is duidelijkheid, daadkracht en effectief handelen belangrijk. Hoe minder transfers/handelingen (het draaien, het tillen van de client om iemand aan- en uit te kleden of te verschonen) er nodig zijn, hoe beter!

Het ondergoed van Adjustforyou houdt hier rekening mee, waardoor we een mooie aansluiting hebben met de PDL-methode.
We gebruiken bij dit product vooral comfortabele, zijdezachte stoffen, voorkomen irritaties van ritsen op de huid, schoudersluitingen tot aan drukkers die niet in het kruisgedeelte, maar meer naar voren zijn geplaatst. Alles voor een prettig zitcomfort en gemakkelijk aan en uit te trekken.